Демерджиев отговори за твърденията на главния прокурор: Слава богу не съм

...
Демерджиев отговори за твърденията на главния прокурор: Слава богу не съм
Коментари Харесай

Демерджиев: Слава Богу, не участвам в сериала на Гешев

Демерджиев отговори за изказванията на основния прокурор: 

Слава богу не съм участник в този филм, или сериал, не знам по какъв начин да го нарека. Беше поискано подпомагане от полицията. Нямаме информация в дълбочина. С тези думи служебният министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява конференцията на прокуратурата от през вчерашния ден. На нея бяха обявени данни за подготвяни от незаконна група убийства на основния прокурор, на медиен издател и върховен служител на реда. Гешев разяснява, че това била " превзетата страна ", а изнесеното показвало проведена офанзива на мафията против страната, предава Нова тв.

" Жанрът на кино лентата за мен е мелодрама. Не мога да си показва по какъв начин основният прокурор, който има толкоз пълномощия да се отбрани, може да е жертва ", сподели още Демерджиев. В отговор на въпрос той посочи, че в Министерство на вътрешните работи няма задоволително информация, с цел да се каже дали съществува описаната от прокуратурата организация за " преодоляване на страната ".

" Ако се приказва, че има превзета страна, Министерство на вътрешните работи не е част от нея. Министерство на вътрешните работи не е превзето. Няма въздействие върху Министерство на вътрешните работи, което да ни пречи да изпълняваме функционалностите си. Не мога да си показва по какъв начин някой може да завладее прокуратурата ", изясни Иван Демерджиев.

Според министъра основният прокурор драматизира ненужно. Той се оплака, че за следващ път Министерство на вътрешните работи би трябвало да охранява хора, за които се счита, че са застрашени, а тази численост в последните месеци набъбнала прекалено много.

Иван Демерджиев разгласи, че е сложил задача на районните дирекции всички хора с прякори да са обект на сериозна оперативна работа. Той обаче посочи, че арести може да има, когато се съберат доказателства за закононарушения.

Демерджиев разгласи, че се ревизира обява на уеб страницата " Бърд ", съгласно която началникът на отдел " Убийства " в дирекция на полицията работил за Христофорос Аманатидис - Таки. Той даде да се разбере, че се ревизират всички сигнали от жители и медии за служители на реда, които не извършват служебните си отговорности.

Попитан, дали има данни непознати страни да се пробват да диктуват решенията на политици, министърът разгласи, че тези изказвания би трябвало да се ревизират от ДАНС.

В коментар за готвените опити за пазаруване на гласове, Иван Демерджиев сподели, че полицията работи по-активно, само че активизиране има и измежду тези, които се пробват да подкрепят успеха на една или друга партия. До момента се работи по над 190 сигнала за такива случаи, има и 13 досъдебни произвеждане, заключи министърът.

По мотив упованията да има нов лист по закона " Магнитски " Демерджиев сподели: " Каузата ми е да имаме разработки по всички, които попаднат в Магнитски 3. Не ни би трябвало Магнитски 3 или 4, а работа ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР